Dirigent

Lieuwe de Jong

Lieuwe Herre de Jong werd geboren op 24 maart 1969 in Koudum. Op zijn tiende kwam hij bij fanfare “Nij Libben” in Koudum terecht en kreeg zijn eerste trombonelessen van René Kuitert. Op zijn 15e jaar werd hij aangenomen bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, toen nog onder leiding van Piebe Bakker en later onder leiding van Danny Oosterman.

Vanaf die tijd draaide alles om muziek:

Maandag: fanfare “Nij Libben”. Dinsdag: koperkwintet. Woensdag: fanfare “Studio” It Heidenskip. Donderdag: geen muziek maar huiswerk. Vrijdag: bigband van de muziekschool.

Daarnaast speelde hij bij Jouke Hoekstra in het Frysk Fanfare Orkest van 1989 tot 1995 en doet dat momenteel weer sinds 2003. Zijn eerste cursus assistent directie heeft Lieuwe bij Piebe Bakker gedaan. In die tijd werd hij ook dirigent bij het jeugdkorps van Wikel/Sleat en kreeg hij brassband “Euphonia” uit Oppenhuizen/Uitwellingerga onder zijn hoede. Na het MMO heeft hij een management en marketingopleiding gedaan voor vrije tijd en toerisme. Toch bleef de muziek trekken en na deze opleiding is Lieuwe aan het Hilversums Conservatorium HaFa-directie gaan studeren bij Gerrit Fokkema met piano, bastrombone en bastuba als bijvakken. In die tijd werd hij dirigent bij brassband “Concordia” uit Vinkeveen en wat veel opzien baarde is dat hier in korte tijd van vier leerlingen een jeugdbrassband van 25 personen uit de grond gestampt werd. Ook kreeg Lieuwe fanfare “Harmonie” uit Pingjum onder zijn hoede en toen hij daar in januari 2000 stopte was ook hier een jeugdorkest van 23 leerlingen. Daarnaast heeft hij gedirigeerd bij brassband “Stedelijk Muziekkorps Hindeloopen” en het harmonieorkest van de Schutterij te Bolsward.

Op het moment dirigeert hij de volgende orkesten:

  •         maandagavond: Fanfare ‘Irene’, Grootebroek
  •         dinsdagavond: Muziekvereniging ‘Concordia’, Joure
  •         woensdagavond: Koninklijk Fanfarekorps ‘West-Frisia’, Twisk
  •         donderdagavond: Muziekvereniging ‘Euphonia’, Bakhuizen
  •         op projectbasis: Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest
%d bloggers liken dit: