Over het orkest

Koninklijk Fanfarekorps West-Frisia is opgericht in oktober 1898.

Het is altijd al een heel actieve vereniging geweest, er is altijd met grote regelmaat deelgenomen aan concoursen en festivals. Tevens werd er ook in Twisk door de jaren heel veel georganiseerd. Eigenlijk is er tot op de dag van vandaag weinig veranderd, door het jaar heel worden er aan tal van evenementen deelgenomen c.q. zelf georganiseerd.

Enkele hoogtepunten zijn:

  • West-Frisia ontving ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum het predikaat Koninklijk.
  • In 1961 heeft het orkest deelgenomen aan het defilé ter ere van de verjaardag van H.M. Koningin Juliana.
  • Het optreden in “Het Dorpshuis” van Andre van Duin, Frans van Dusschoten en Ria Valk tijdens het eerste HarKaFa in 1973.
  • In juni 1998 is de vereniging de gehele dag aanwezig geweest en heeft muzikaal de bruiloft opgeluisterd van Wibi Soerjadi en zijn (inmiddels ex) Marion Klijnsmit. ‘s Avonds speelde West-Frisia op verzoek van het bruidspaar hun lievelingsmuziek “de Godfather Saga” en de mars Elkerliek tijdens miniconcertje in de beroemde concertzaal aan huis van Wibi. Na de muzikale gift was er een geweldig buffet en een vuurwerk op klassieke muziek.
  • Op 4 november 2005 mocht West-Frisia haar medewerking verlenen tijdens het bezoek van onze Koningin Beatrix aan Twisk.
  • Op 9 mei 2012 is het predikaat Koninklijk met 25 jaar verlengd. Burgemeester Frank Streng heeft het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt tijdens de wekelijkse oefenavond van het fanfarekorps in het dorpshuis van Twisk.

Uiteraard zijn er nog vele andere hoogtepunten denk aan de zeer goede resultaten tijdens de bondsconcoursen en op festivals.

Ook heden ten dagen is onze vereniging nog enorm actief, we zijn altijd bereid –indien dit binnen onze mogelijkheden ligt- onze medewerking te verlenen. Er wordt door het jaar heen vaak een beroep op ons gedaan voor het geven van een serenade of het aanwezig zijn bij een feestelijke gebeurtenis.

Verder hebben we nog de jaarlijks terugkerende activiteiten. Denk hierbij aan de 1e zondag van het jaar het Nieuwjaarskoffieconcert, in maart het Voorjaarsconcert, en als afsluiting van het seizoen verblijden we de inwoners van Twisk soms met een buitenconcert. Rond oktober / november nemen we regelmatig deel aan een festival of concours.

Sinds 1973 organiseerden we om de vijf jaar het HarKaFa-weekend. Dit is een groot festijn met diverse orkesten en kapellen en is voor de laatste keer gehouden tijdens het Pinksterweekend van 2013! Zie voor foto’s en verdere informatie de speciale HarKaFa-pagina!

%d bloggers liken dit: